Hakkımda

Ankara’da 1969 yılında doğan Melih YILDIZ, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde Uçak Mühendisliği eğitimi aldı. Lisans eğitimi sırasında Çanakkale ve Gökçeada Rüzgar Potansiyeli’ni Belirleme, Uzaktan Kontrollü Uçak Geliştirilmesi projelerinde görev aldı.

Askerlik öncesi ve sonrası dönemde bir süre gümrük işlemleri ve hastane yönetimi üzerine yazılım geliştirme projelerinde sistem analisti ve yazılımcı olarak görevler aldı.

1998 yılında savunma sektöründe çalışmaya başlayan Melih YILDIZ, STM A.Ş’de görev yaptığı yıllar boyunca pek çok büyük ölçekli projede sırası ile kalite güvence, proje mühendisliği, danışmanlık ve teknik yöneticilik görevleri aldı. Yine STM A.Ş.’de yeniden yapılanma çerçevesinde çalışma alanını değiştirerek Pazarlama ve  daha sonra İş Geliştirme Yöneticisi ünvanları ile çalışmalarını sürdürdü. Burada ülkemizin prestijli çok sayıda savunma projesinin tekliflerinin hazırlanması ve sözleşme görüşmeleri aşamalarında görevler aldı.

İşletme Yönetimi alanında, 2005-2007 yıllarında  alanının en iyi hocalarından dersler alarak yüksek lisansını tamamladı.

2007 yılında Anel Tech firmasının Ankara’da savunma sektöründe yapılanmasında görev aldı. Bu dönemde Türkiye’nin mavi sınırları üzerinde kapsamlı bir güvenlik projesini başından sonuna başarı ile tamamlayarak teslim etti.

2009 yılında Gate Elektronik bünyesine geçen Melih YILDIZ burada ülkenin en büyük en prestijli projelerinde İş Geliştirme Yöneticisi ve Proje Yöneticisi olarak görevler aldı. Bu dönemde çok sayıda üniversite, kamu kurumu ve özel sektörün alanında uzman kuruluşları ile iş birlikleri kurulması ve bu işbirlikleri ile entegrasyon projelerinin oluşturulmasında görev aldı. Daha sonra firmanın Eskişehir merkezli otomotiv firması ortaklığının kurulması ve yönetiminde görev aldı.

elektrik enerjisi depolama ve bunun havacılık alanında kullanımı üzerine doktorasını Anadolu Üniversitesinde tamamlayarak doktor ünvanını aldı.

Ar-Ge projelerinin kurgulanması, teşvik başvuruları, sistem mimari tasarımı ve Ar-Ge projeleri yöneticiliği üzerine tecrübe sahibidir. Bunun yanısıra, çalıştığı proje bazlı yapılarda sözleşme yönetimi, iletişim yönetimi ve teknoloji yönetimi konularında yoğun olarak faaliyet göstermiştir. Doktora sonrası faaliyet alanlarını batarya sistemleri tasarım ve geliştirilmesi ile platformlara entegrasyonu üzerine odaklandırmıştır.

Elektrikli araçlar, batarya üretimi ve batarya sistemleri entegrasyonu konularında bireysel çalışmalarının yanı sıra ülkenin ileri gelen firmalarına danışmanlık hizmeti de sunmuştur. Bu birikiminin havacılık alanındaki uygulamaları üzerine çalışmaktadır.

2007-2016 yılları arasında sistem mühendisliği ve teknoloji yönetimi çalışmalar yapmıştır. Halen sosyoloji ve tarih çalışmalarına devam etmekte ve bir vakıf üniversitesinde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Akademik çalışmalarını yürütttüğü üniversitede SHGM tarafından SHY-147 şartlarına uygunluğu onaylanan Temel Bakım Eğitim Organizasyonunda Form-4 onaylı Eğitim Müdürü olarak da görev yapmaktadır.

Savunma sanayi ve günlük yaşama ait çok sayıda patenti ve aylık yayınlanan ekonomi dergilerinde köşe yazıları yazmıştır. Farklı dergi ve kongrelerde sunulmuş çalışmaları ve Havacılık Mevzuatı üzerine bir kitabı bulunmaktadır.